Op een bijzondere plek, het kloosterterrein van de Sint Paulusabdij in Oosterhout, ligt de boerderij van de familie Wismans. De abdij is onderdeel van De Heilige Driehoek in Oosterhout. Tot 2005 woonden hier de Benedictijnenpaters, tot dan ook eigenaren van de boerderij die door familie Wismans en familie Hoeks werd gepacht en gerund. Daarna kwam er een andere geloofsgemeenschap in het klooster, de Chemin Neuf. Dankzij deze gemeenschap kan de boerderij nog steeds voortgezet worden op deze prachtige locatie, sinds 2014 door Anke Wismans en haar gezin.
Bij De Driehoek staat kwaliteit altijd boven kwantiteit en ook het welzijn van de koeien staat voorop. De partner van Anke, Maarten van Fessem, is de drijvende kracht achter de kaasmakerij en maakt de lekkerste kazen van Oosterhout. Ze maken twee soorten abdijkazen, waaronder de Benedictus, een unieke roodflora kaas die wordt gerijpt in de kelders van de Sint Paulusabdij. Het is de enige roodflora kaas in Nederland die op deze manier gemaakt wordt!
Daarnaast maken ze ook ambachtelijke Goudse abdijkaas, die dankzij de hoge kwaliteit melk heerlijk romig én vrij van E-nummers is, en diverse kruidenkazen.
De boerderijwinkel is van dinsdag t/m zaterdag te bezoeken van 9.30 tot 17.00 uur. Op woensdagavond extra geopend van 18.30-19.30 uur.
Foto: ©VisitBrabant
Zuivelboerderij De Driehoek
Hoogstraat 82B
4901 PK
Oosterhout
Contactgegevens
T: 0162-696457
E: info@zuiveldriehoek.nl
W: https://www.zuiveldriehoek.nl/
Openingstijden | |
---|---|
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 09:30 - 17:00 |
Woensdag | 09:30 - 17:00 |
Donderdag | 09:30 - 17:00 |
Vrijdag | 09:30 - 17:00 |
Zaterdag | 09:30 - 17:00 |
Zondag | Gesloten |
Op woensdagavond extra geopend van 18.30-19.30 uur.