Altijd al eens willen weten hoe ambachtelijke chocolade wordt gemaakt? Breng dan tijdens je fietstocht eens een bezoek aan de Chocolade- & Arretjescakefabriek Magdalena in Zutphen. De passie voor lekker eten en drinken wordt hier dagelijks gevierd, in het bijzonder voor chocolade. In het chocolade-atelier draait het om het zien, ruiken en proeven van al het lekkers dat hier wordt geproduceerd. Handgemaakte bonbons, bereid met pure ingrediënten en geen conserveringsmiddelen.
De liefde voor het ambacht en het verleden van chocolade, heeft er voor gezorgd dat er in Zutphen volop arretjescake wordt gemaakt. Van origine een oer-Hollands recept met pure chocolade, maar bij Magdalena weten ze hier hun eigen verrassende variaties van te creëren.
Kom gerust eens langs om te zien hoe de chocolatiers tot hun verrukkelijke en creatieve creaties komen. Ze vertellen je er graag alles over en laten met liefde hun passie voor het ambacht zien.
Wat is arretjescake?
Om deze cake te maken hoef je niet eens te bakken. Het oer-Hollandse recept bestaat van origine uit boter, ei of melk, biscuitjes en (gesmolten) chocolade. Meng dit allemaal door elkaar, laat het opstijven in de koelkast en daarna is het smullen geblazen. Het basisrecept werd landelijk bekend door het stripfiguurtje Arretje Nof, uit de boekenreeks die de Nederlandse Olie Fabriek (de N.O.F. en de voorloper van Calvé) in 1926 uitbracht als reclame.
Chocolade- & Arretjescakefabriek Magdalena
Zonnehorst 13A
7207 BT
Zutphen
Contactgegevens
T: +31 575-441581
E: info@chocolaterie-magdalena.nl
W: https://chocolaterie-magdalena.nl/
Openingstijden | |
---|---|
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 09:00 - 17:00 |
Woensdag | 09:00 - 17:00 |
Donderdag | 09:00 - 17:00 |
Vrijdag | 09:00 - 17:00 |
Zaterdag | 09:00 - 17:00 |
Zondag | Gesloten |
Openingstijden kunnen afwijken. Bekijk de website voor de meest actuele openingstijden.