Fietsroute voor Gooische Vrouwen
Hilversum, Blaricum, Laren
Enorme villa's, luxe auto's en designer winkels: waan je in de wereld van de Gooische Vrouwen. Trap door de straten waar Cheryl, Claire, Anouk, Willemijn en Roelien tijdens de serie woonden. De populaire serie Gooische Vrouwen, bedacht door Linda de Mol, was op tv te zien tussen 2005 en 2009. Later kwamen er zelfs nog twee films uit. In deze serie duik je in de wereld van vier vrouwen in het Gooi, met veel geld, luxe en drama.
Je start deze leuke fietsroute aan de rand van Laren, het oudste dorp in 't Gooi. Ooit leefde hier namelijk al het trechterbekervolk, zo'n 2500 jaar v. Chr. Hoe wordt zo'n dorp dan ineens een populaire plek voor nouveau riche? Met de komst van de tramlijn naar Hilversum en Amsterdam, werden Laren en Blaricum ontdekt door kunstenaars en forensen. Zo verbleven hier Anton Mauve, Jan Sluijters, Ferdinand Hart Nibbrig en William Singer.
De Gooische Stoomtram maakte het makkelijker om vanuit de hoofdstad richting Huizen, Blaricum, Laren en Hilversum te reizen. Rijke Amsterdammers vertrokken met deze tram om een nieuw leven in het Gooi op te bouwen, met alle luxe daar omheen. In de jaren dat de stoomtram reed zijn er veel ongelukken mee gebeurd waardoor hij in de volksmond de naam Gooische Moordernaar kreeg. De tram reed onder andere langs Singer, het museum van moderne kunst. Ook reed de tram over de Larense Brink, waar tussen maart en september een van de oudste nog bestaande poffertjeskramen staat.
In het, van oudsher, visserdorpje Huizen fiets je een stuk langs het Gooimeer. Vroeger keek men hier van het oude centrum over de weilanden naar de Zuiderzee. Als je het water hier achter je laat, fiets je door de Blaricummermeent. Deze villawijk is relatief nieuw en lijkt zo uit een nieuwe Gooische Vrouwen-film te komen. Maar ook dit dorp laat je achter je, voor je het weet fiets je tussen de boerderijen en weilanden in Eemnes. Veel boeren hebben hier stukken land beschikbaar gesteld als broedgebied voor vogels, hoeveel soorten weet je er te spotten?
Langs het prachtige Kasteel Groeneveld verlaat je het Gooi om richting het pittoreske Lage Vuursche te fietsen. In 2021 had het maar 280 inwoners, maar 1 daarvan is wel heel bijzonder. Kasteel Drakensteyn is namelijk de plek waar Prinses Beatrix in 2014 haar intrek nam. Om het kasteel kan je prachtig wandelen en fietsen.
Voordat je weer terug bent bij je startlocatie, steek je nog dwars door Hilversum. Met de komst van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) werden de eerste radio-uitzendingen vanuit hier uitgezonden. Logischerwijs vestigden steeds meer omroepen zich hier omheen en zo ontstond Mediastad Hilversum. Aan de rand van het mediapark vind je Beeld & Geluid, een interactief museum om de Mediastad.
Dirk
Tocht gereden in mei 2024. Fantastisch mooie fietsroute grotendeels doorheen een natuurgebied met bijna op het einde een passage in Naarden waar je zeker een stop moet inlassen. Horeca onderweg kom je amper tegen maar Naarden maakt dit goed !
Hier kun je jouw route uitbreiden met afstapmomenten
Nog geen afstapmomenten toegevoegd