Betuwse terrasroute
Tiel, Beusichem, Erichem
Er is niets beter dan voor, tijdens of na het fietsen neer te strijken op een mooi terras met een koud drankje in je hand. Tijdens deze route kom je langs de mooiste, leukste en gezelligste terrassen van de Betuwe. Stop bij het ene terras voor koffie met vers gebak, bij de ander voor een uitgebreide lunch en eindig rond borreltijd op het terras met een speciaalbiertje en een borrelplank. Uiteraard kun je onderweg nog een paar keer extra stoppen voor nog een paar (alcoholische) versnaperingen terwijl je de omgeving ontdekt.
De Betuwe staat bekend om de tuinbouw. In het bijzonder om de fruitteelt in de boomgaarden. Hierdoor kom je onderweg fruitkraampjes langs de weg tegen. In de lente zie je vooral veel bloesems. Ook kom je langs een fruitproeverij en hét museum van Tiel: Flipje & streekmuseum. Flipje is het logo van de Betuwe geworden dankzij de slimme marketing van een jamfabriek. Hoe dat zit ontdek je in het museum. Maar de Betuwe heeft meer te bieden dan fruit: je bewondert maar liefst 53 verschillende soorten hortensia's in de hortensiakwekerij in Zoelen.
Je komt door Tiel, Asch en Geldermalsen tijdens je fietsroute. Tiel was vroeger een Hanzestad. De stad profiteerde ervan dat Nijmegen in 1402 lid werd van de Hanze. Kort daarna volgde Tiel ook. De stad bleek uiteindelijk toch te klein en mocht daardoor in 1430 niet meer zelf meepraten op vergaderingen (De Hanzedagen). Nijmegen moest voortaan het woord voeren namens Tiel. Toch is de stad tot de 17e eeuw lid geweest.
Strijk tijdens deze fietsroute neer op de meest sfeervolle terrassen en combineer dat met het ontdekken van de prachtige Betuwe. Gegarandeerd genieten!
Tip: Je kunt de route ongeveer 10 kilometer korter maken door bij knooppunt 01 naar knooppunt 68 te gaan.
Hier kun je jouw route uitbreiden met afstapmomenten
Nog geen afstapmomenten toegevoegd